30 ÓRÁS BARISTA KÉPZÉS TEMATIKAI VÁZLAT

A KÁVÉ TÖRTÉNETE | A KÁVÉ, MINT NÖVÉNY

  • ajánlott irodalom
  • a kávé történetének rövid áttekintése
  • a kávé növény jellemzése
  • arabika és robuszta
  • termesztés
  • különböző arabika variánsok
  • szüretelési módok, feldolgozási eljárások, osztályozás, tárolás, kereskedelem, szállítás.

CUPPING-KÓSTOLÁS

  • különböző feldolgozási eljárások

KÁVÉGÉPEK, ŐRLŐK

  • kávégépek
  • őrlők
  • munkafolyamat, workflow

ESPRESSO

  • extrakció
  • espresso extrakció számolás, refraktométer használat

GYAKORLAT-KÓSTOLÁS

  • naked portafilter
  • szétszedett shot
  • különböző extrakciók kostolása

 

GYAKORLAT-GYAKORLÁS-KÓSTOLÁS

  • espresso készítés bemutatása
  • espresso készítés
  • extrakció számolás
  • őrlő állítás

A TEJ

  • a tej alapvető tulajdonságai
  • a tejhab képződésének folyamata
  • tej feldolgozás

GYAKORLAT

  • tejgőzölés bemutatás
  • latte art bemutatás

CUPPING

  • miért csináljuk, minőségellenőrzés

GYAKORLAT – CUPPING

  • valamilyen tematika alapján

MENÜ

  • a menü összeállítása, rendelésfelvétel, terítés, az italok párosítása
  • customer service

GYAKORLÁS

  • italok készítése rendelésre

PÖRKÖLÉS

  • ízek, aromák fejlődése pörkölés során
  • jellegzetes pörkölési ízhibák

GYAKORLAT-CUPPING – KÓSTOLÁS

  • különböző pörkölési fázis

FILTER

  • alapreceptek különböző eszközökre
  • extrakció/TDS

GYAKORLÁS – FILTER

  • V60
  • Kalita
  • Aeropress

Az utolsó napon egy elméleti és egy gyakorlati vizsgával mérjük fel tanulóink tudását. Sikeres vizsga esetén oklevelet adunk.